Butiker

Det finns ett par butiker på nätet som säljer lite olika typer av stakmaskiner och utbudet har blivit betydligt bättre de senaste åren jämfört med förr. Det finns inte speciellt många märken eller produkter att välja mellan när det kommer till stakmaskiner och det finns nog bara ungefär en handfull av maskiner att välja mellan. I alla fall i Sverige.

Träningspartner säljer båda Concept2 Skierg d.v.s. modellen som monteras direkt på väggen samt modellen som står på golvet. Modellen som står på golvet är oftast förstavalet för de allra flesta, denna har också hjul i fall den ska förflyttas.

För den väggmonterade varianten måste du vara säker på hur du ska montera stakmaskinen på ett säkert sätt.

Besök Träningspartner

FitnessSport säljer både ThoraxTrainer Home Elite och vanlig Home edition, skillnaden är att där hänger med en ordentlig display som visar all träningsdata när du stakar. Var noga med att välja rätt längd på stavarna när du beställer.

Läs mer på deras hemsida kring längden på stavarna, oftast din kroppslängd minus 30 cm.

Besök FitnessSport

Sportgymbutiken har ett väldigt bra utbud med stakmaskiner, allt från Skierg till andra liknande märken och produkter.

Det säljer till största del Concept2 Skierg i både väggmonterat alternativ eller golvmodellen som är den mest vanliga hos hemmaidrottare.

Besök Sportgymbutiken

Värt att tänka på

  • Fundera kring den yta du har tillgängligt hemma t.ex. så är längden på ThoraxTrainer nästan 3 meter lång, så vara noga med att kolla upp måtten hemma innan du beställer. Det är inget kul att ha maskinen inträngd någonstans där det blir problem med att använda den. Det fina med dessa maskiner är det snabbt går att ställa sig och dra ett snabbt intervallpass på 20-30 minuter utan några förberedelser. 
  • Tittar vi på Concept2 Skierg golvmodell så är den bara 132 centimeter lång och 66 centimeter bred vilket gör den perfekt för den som har ont om plats hemma. Den väggmonterade modellen tar ännu mindre plats, nackdelen är att den inte går att flyttas speciellt enkelt.