Om sidan

Rodd och skidåkning är på många sätt väldigt likt och båda sporter kräver en stark överkropp med grym kondition. Skulle en roddare prova skidåkning så skulle roddaren antagligen prestera ganska bra förutom teknik och så vidare, men detta gäller även en skidåkare som provar rodd. Det är inte helt ovanligt att skidåkare även tränar på roddmaskiner när inte stakmaskiner finns tillgängligt eller personen känner för att variera sig.

Idag finns det riktigt bra stakmaskiner att använda och priset på dessa stakmaskiner ligger strax över 10 000 kronor vilket gör att maskinerna blir väldigt prisvärda numera. Detta är maskiner som håller extremt länge, framförallt Concept2 Skierg som de flesta gym har valt att använda på grund av den kraftiga konstruktionen. Modellen är även luftbromsad vilket gör att det egentligen inte finns några viktiga delar som slits och det som slits är väldigt billigt att byta.

Om sidan

Vi hoppas med denna hemsidan att fler hittar intresset för dessa maskiner, de är verkligen oslagbara när det kommer till intervallträning och så vidare. Vi kommer jobba med att ta fram så mycket information det bara finns kring stakmaskiner och träning.

Vi kommer publicera tips på hur du kan träna på dessa maskiner t.ex. program för intervallträning och så vidare. Produktrecensioner kommer dock ligga i fokus då det är det vi verkligen vill skriva om och förhoppningsvis får du mer kött på benen innan du avgör vilken typ av stakmaskin som skulle kunna passa dig.

Våra länktips

Här hittar du våra länktips.